Spiser du sunt? Gjør det enkelt

2256kaj7r873a5ib

Hva mener vi egentlig når vi sier at vi spiser sunt? Jo, vi mener at vi spiser det kroppen trenger for å ha det bra og dermed kunne holde seg frisk i den grad kostholdet kan påvirke helsa, enig?
Vi vet hva som er sunt, altså, vi vet hva som er bra for kroppen å spise. Vi vet hva Helsedirektoratet anbefaler daglig, ikke sant?

  • Fem om dagen (fks 2 frukt, en håndfull bær og minst 100gram grønnsaker til 2 av måltidene)
  • Fisk og kylling
  • Litt rødt kjøtt (ikke pølse og farse)
  • Melk og magre og litt fete melkeprodukter
  • Frø, nøtter, mandler bønner, linser
  • Egg (helst kokt, eller stekt i litt smør, dropp bacon)
  • Helkorn, havregryn og grovt mel
  • Litt olivenolje, rapsolje 
  • Litt smør (men ikke margarin)
  • Vann

Vi kan lage mye godt av dette. Vi trenger ikke oppskrifter engang, det er egentlig bare å sette sammen det vi vet smaker godt og prøve oss frem, gjøre det enklest mulig i en hektisk hverdag. 
Vi vet at det er enkelt å kjøpe ferdigpizza eller posesupper, men det blir ikke sunt. Det er enkelt å ta en burger på en bensinstasjon, men det blir heller ikke sunt. 
Hvis du spiser sunt hver dag så gjør du det du kan for at kroppen skal ha det bra, og at du skal holde deg frisk, slik at du får lyst til å trene, holde deg sterk og i god form. Styrker deg mentalt også. Du blir stolt og glad. Du får lyst til å klare mer. 

Når du spiser sunn mat hver dag til alle måltidene, så er det ikke plass til den usunne maten. Du får ikke så lyst på den, ikke sug etter den. Så tåler kroppen og ditt humør bedre en dose eller to med usunn mat i helga. Hvis det er det du ønsker. 
Men du må jo ikke, det er mye mer kos i sunn mat enn i usunn mat. Det dreier seg bare om en omstilling i tankene, så endrer du på vanene og vips så kjennes alt mye lettere. 

Fordi, det er ingenting. Ingenting. I den usunne maten som kroppen din trenger. Kun hodet ditt tror at du trenger det. Bildet øverst fant jeg på denne nettsiden, som også har en interessant og bevisstgjørende artikkel om dette.

Sjekk ut hva Helsedirektoratet skriver i lenken jeg la ved øverst og lag deg en plan på måltider slik at dagene din blir effektiv og sunn. 
Ønsker du hjelp til å lage matplan og lære mer, blir du med på neste omgang med nettkurs oppstart rett etter påske. Jeg minner om det igjen . :-)

Beste hilsen, 

 AtletixNettkurs1.jpg

Aslaug Lia Pettersen, Trenings-og Ernæringsveileder 
Atletix Treningssenter og Atletix Nettkurs
Telefon: 47678111 

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!